Gammalt och Nytt - Gott och Blandat

November

Hej alla Lindholmsflickor,


Efter en ovanligt vacker och lång höst, som till och med hade förlåtit att sommaren kanske inte visade sig från sin allra bästa sida, så är vi nu inne i vintermånaden november. Höstlöven ligger nu som en färgglad matta, träden står kala, löven är beredda att ge sig iväg så fort det kommer en liten vindpust och mörkret faller allt tidigare för varje dag som går. Trots detta så är november en månad av väntan på något vis, vi kryper ihop i soffhörnet och börjar tända lite levande ljus och börjar förbereda oss så smått för advent, Lucia-firande och jul med allt vad det innebär.

Vad har då hänt sedan senaste brevet, förutan allt hemskt som händer runt omkring oss, här hemma och borta, nästan varenda dag. Vi vet alla, vi känner, tänker och undrar hur det är möjligt.

Den 6 oktober hade vi vår höstträff och det var en fin uppslutning  med  51 medlemmar och det blev lite ”matnyttigt” i vår låda med RIS OCH ROS, vilket vi tar med oss för kommande träffar och in i framtiden. Vi hade även ett fint lotteri med bl.a. 2 tavlor, skänkta av Inger Olsson, varav vi hade ett separat lotteri för den stora. Tyvärr så var det ingen som kom fram med vinstlotten så nu får vi ha en ny utlottning  på Lucia-träffen.

Den 10 november hade vi ett LOPPIS som tyvärr inte blev så välbesökt som vi hade hoppats på, det tar vi också med oss i tanken för kommande aktiviteter, men alla närvarande var glada och nöjda och vi fick in ca 1200 kronor till vår festkassa och bara det var ju roligt.

Vår stad, på andra sidan älven,  byter skepnad för varje gång man skall försöka att komma i närheten av vart man skall, eller har ärenden till, så att man inte känner igen sig, har väl alla märkt av. Ett Resecentrum har kommit till vid Stenpiren, vilket ställde till det en aning för undertecknad, så med hjärtat i i halsgropen,  på fel körbana, (bussfil) mellan 2 bussar, så lyckades jag,  med nöd och näppe, tråckla mig ur situationen denna gång, i alla fall.

Nu ser vi fram emot den 8 december och vår Lucia-träff och vi hoppas ju, som vanligt, på stor uppslutning med glada Lindholmsflickor.


Många hälsningar/Marita och Solveig